Dramatisering av sakprosabøker for barn

Dramatisering av sakprosabøker for barn


Elever ved dramalinja på Charlottenlund vgs. - Robert Morsund

Lurer du på hva som rører seg i sakprosa for barn? Eller vil du bare ha en lærerik og spennende søndagsstund? Det kan du få på Fakta Fs siste dag når elever fra dramalinja ved Charlottenlund videregående skole med fagansvarlig Robert Morsund fremfører iscenesettelser av fire sakprosabøker for barn.

Velg deg ut én forestilling/bok, eller kom på alle – det hele er gratis og åpent for både store og små!

PROGRAM:
12:30-12:50 «Rosa Parks» av Lisbeth Kaiser
13:30-13:50 «Do. Ei stinkande reise gjennom bæsjens historie» av Pia Strømstad
14:30-14:50 «Sesam, Sesam» av Gro Dahle:
15:30-15:50: «Grønne Greier» av Ole Mathismoen

«ROSA PARKS» av Lisbeth Kaiser
Rosa Parks ble født i Alabama i USA. Hun måtte tidlig lære å stå opp for seg selv, og vokste opp til å bli en som kjempet for fargedes rettigheter. Motet hennes satte i gang en bevegelse som avskaffet raseskillet. Boka finnes i Gyldendals billedbokserie “Små folk, store drømmer” om kjente historiske kvinner.

«DO. EI STINKANDE REISE GJENNOM BÆSJENS HISTORIE» av Pia Strømstad
Do er en morsom faktabok om doen gjennom historien og i framtiden. Mora di gjør det, far din gjør det, kongen, dronninga og presidenten i USA gjør det: Gjennom alle tider og i alle situasjoner har folk måttet gå på do. Men har du tenkt på hvor de gjorde av bæsjen i gamle dager? Hva gjør du når du må bæsje på en u-båt, i et jagerfly eller på en internasjonal romstasjon? Og hvor skal vi egentlig gjøre av all bæsjen i fremtida? Alt dette og mye mer får du svar på i denne boka.

«SESAM, SESAM» av Gro Dahle
Brødrene Al og Kas deler rom og datamaskin. Når storebror har venner på besøk får ikke Al bli med. Men han kan bruke maskinen igjen når de er dratt. En dag er det noe på skjermen som ikke burde ha vært der … Barn er mer utsatt for seksuelt innhold på nettet enn noen gang før. Svært få foreldre legger inn sperrer og filter på nettsøk hjemme, og dagens barn debuterer tidligere med porno. Gro Dahle er prisbelønnet og kritikerrost for å ta opp problematiske tema for barn og unge lesere.

«GRØNNE GREIER» av Ole Mathismoen
Alvorlige tema som klima og miljø blir behandlet med et tilgjengelig blikk i denne boken. Boken er proppfull av ny kunnskap for vitebegjærlige, og vil være god støttelitteratur for alle aldersgrupper som ønsker informasjon av egen nysgjerrighet, eller til oppgaver på skolen.

Arrangementet er en del av Trondheim folkebiblioteks arrangementsrekke «Søndagsbarn»

Dato

4. nov 2018

Tid

12.30 - 15.30

Sted

Trondheim folkebibliotek

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere