Dynamitt i borehullene – Trondheim Samorganisasjons historie

Dynamitt i borehullene – Trondheim Samorganisasjons historie


Bjørn-Erik Hanssen

Forfatteren Bjørn-Erik Hanssen presenterer i bildeforedraget «Dynamitt i borehullene» historien til Trondheim Faglige Samorganisasjon. Gjennom ni gripende personlige beretninger følger han utviklingen fra 1870-årene fram til i dag. Kampen for solidaritet og rettferdighet er i flere tilfeller blitt en kamp på liv og død.

Historien til Trondheim Samorganisasjon har siden stiftelsen i 1911 vært preget av kampen for å gjennomføre et eget faglig program. Dette er en praksis som er blitt holdt levende helt opp til våre dager.
I 1918 vant de radikale idéene fra byen ved Nidelva fram på landsbasis både i fagbevegelsen og Arbeiderpartiet. På 1930- og 40-tallet stod Samorganisasjonens medlemmer i første rekke i kampen mot fascismen, og i dag har LO i Trondheim gjennom Trondheimskonferansen blitt en ledende kraft i den faglige opposisjonen, rettet mot høyresidas økonomiske liberalisme og angrepene på den norske velferdsstaten.

«Dynamitt i borehullene» er Bjørn-Erik Hanssens 12. bok. Han jobber også med film og teater, og filmen han skrev manus til i 2008, «Blod og Ære», ble belønnet med Amanda for beste norske dokumentar. Se https://andreakt.no/bjorn-erik-hanssen/

Sted: DIGS
Tid: Fredag 29. Oktober klokken 16:00
Inngang: 50
Festivalpass for begge dager: 175 (https://litthustrd.hoopla.no/sales/sakprosatorsdag)
Studenter går gratis, men må løse gratisbillett i hoopla

Dato

29. okt 2021

Tid

16.00 - 16.45

Sted

DIGS

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere