Eg er ein frosk: Barne- og familiekonsert med figurteater av Kristin Bolstad

Eg er ein frosk: Barne- og familiekonsert med figurteater av Kristin Bolstad


NyNorsk Messingkvintett - Sean Bell

Bli med på en musikalsk reise i froskeperspektiv!

Eg er ein frosk er en morsom og kanskje litt surrealistisk konsertopplevelse for hele familien. NyNorsk Messingkvintett spiller kvekkende froskerytmer og kontratenor Sean Bell synger og styrer figurteatret. Noen ganger er det som om figurene lever sitt eget liv – de forsvinner, gjemmer seg og dukker opp helt andre steder enn der de skal være. Og hva er det egentlig som er oppi tubaen?

Med utgangspunkt i bøkene Eg er ein frosk (2007) og Det (2010) av Kurt Johannessen, har Kristin Bolstad skrevet en musikalsk fortelling for messingkvintett, kontratenor og figurteater. Tormod Fuglestad har regien og Ingrunn Myrland har laget figurteatret.

Tekstene til Johannessen tar opp relativt store og eksistensielle temaer. De er fine å formidle til barn, siden barn ofte har lett for å følge den fantasirike og drømmende måten tekstene endrer form på. 

Forestillingen passer for hele familien, og anbefales for barn helt ned i 2-årsalderen.

Medvirkende: NyNorsk Messingkvintett og Sean Bell, kontratenor

Musikk: Kristin Bolstad

Tekster: Kurt Johannessen

Regi: Tormod Fuglestad

Figurteater: Ingrunn Myrlan

 

Om utøverne:

NyNorsk Messingkvintett (et. 2015) består av Brynjar Kolbergsrud, som er solotrompetist i OsloFilharmonien, og Jørgen Arnesen, Daniel W. Kjellesvik, Ingebjørg Bruket og Berger Iver Færder som alle er frilansere. De satser på urfremførelser av ny musikk og sjangeroverskridende prosjekter, og har siden debuten på Nasjonalbiblioteket i 2016 urfremført hele 10 verk av blant annet Nils Henrik Asheim, Erlend Skomsvoll og Ørjan Matre.  

Gjennom samarbeid med kontratenor Sean Bell, organist Anders Eidsten Dahl, skuespiller og vokalist Ivar Nergaard og kammerkoret Ensemble 96 har de på kort tid skapt seg et unikt repertoar med et særegent lydbilde.  

Sean Bell (født 1994) er en sanger med det litt uvanlige stemmefaget kontratenor. Han er født og oppvokst i Oslo, og studerer ved Norges Musikkhøgskole. I tillegg til barokkmusikk og standard repertoar, jobber Bell med improvisasjon, samtidsmusikk og nytolkning/omarrangering av det klassiske repertoaret. Sean Bell er også låtskriver og leder sitt eget band

Om komponist og tekstforfatter:

Kristin Bolstad er komponist, sanger og improvisasjonsutøver. Musikken hennes er ofte konseptuell og romspesifikk, med sterk inspirasjon eller elementer av improvisasjon. Bruk av klangflater, gjerne repetative og meditative der behandlingen av tid og rom er tålmodig og langstrakt, er et av kjennetegnene ved musikken hennes, likeledes som teatralske og humoristiske element.

Kurt Johannessen (f. 1960), fra Dale i Hordaland og bosatt i Bergen, er fremføringskunstner, skulptør og bok- og bildekunstner som uttrykker seg lekende og performativt på tvers av ulike kunstformer. Johannessen utforsker grensene mellom grafikk, installasjon, framføringskunst, ord og bilder, og lar ofte kunstartene utfylle hverandre. Han behandler ord og tekster som et visuelt språk, og litterært står de nær lyrikken som sjanger. Flere av bøkene er ordløse og inneholder tegninger og fotografier.

Arrangementet har inngang fra hovedbiblioteket, Kongens gate.

Inngang: Barn/voksne: 75, familiebillett (gjelder for familie på fire): 200

Dato

3. jun 2018

Tid

11.00 - 11.45

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere