Fest for fesken // Trondheim

Fest for fesken // Trondheim


Anne Karin Sæther - Nuorta & Louisa

Velkommen til Fest for Fesken og feiring av et fortsatt oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja
inviterer til fiskesuppe, presentasjon av boka «De beste intensjoner – oljelandet i klimakampen» med forfatter Anne Karin Sæther
og minikonsert med Nuorta & Louisa.

DE BESTE INTENSJONER, ANNE KARIN SÆTHER
De beste intensjoner forteller om mektige interesser, politiske nettverk og klimamål som drukner i oljepenger.

Gjennom levende historiefortelling, dyptpløyende analyser og intervjuer får vi historien om hvordan Norge har prøvd å være både oljeland og et ledende klimaland på samme tid. Boken setter lys på oljens makt i norsk politikk – fra de første funn på norsk sokkel og frem til i dag.

NUORTA & LOUISA
Nuorta er slampoet og rapper med base i Lofoten. Hun skiver om kjærligheten til naturen, fjellene og havet, og deler sine tanker om politikken som angår kysten, fiskeri og samfunnet i Nord. I samspill med gitarist Louisa Palmi Danielsson skapes en nær og unik form for musikkopplevelse.

FOLKEAKSJONEN
Havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja ble like etter nyttår midlertidig freda for oljeaktivitet denne regjeringsperioden. Den siste tiden har vi gledet oss over nyheten om at flere og flere av APs fylkeslag går mot petroleumsutvinning i de sårbare områdene. Alt i alt er dette viktige steg på veien til varig vern, og en seier for fiskeriene, naturen og miljøet!Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja ønsker å feire fremgangen i saken med en fest for fisken, havet og folket! Velkommen alle til mat, samtale og konsert.

Gratis inngang.

Dato

20. apr 2018

Tid

20.00 - 23.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere