Forfatterskap og språktilhørighet

Forfatterskap og språktilhørighet


Mehdi Mousavi - Hafizullah Shariati Sahar

En samtale om forfatterskap og språktilhørighet: En del av innvandringsbefolkningen i Norge er fra persiskspråklige land som Afghanistan og Iran, og for mange er disse to landene kjent for sin litteratur og poesi.

Vi har invitert fribyforfatterne Mehdi Mousavi og Hafizullah Shariati Sahar til en samtale om den persiske litteraturarven. Vi får også høre om deres personlige erfaringer og utfordringer, og om flukten deres til Norge. Siden begge er bosatt som fribyforfattere i Norge vil samtalen også dreie seg om deres forhold til det norske litteraturmiljøet. Hvem leser litteraturen deres? Er det innvandrere fra deres eget hjemland eller blir de også lest av et norsk publikum? De fleste innvandrede forfattere som har bodd i Norge i mange år skriver fortsatt på morsmålet sitt, publiserer bøkene sine i utlandet og får sjelden oversatt bøkene sine til norsk.

Dr. Hafizullah Shariati (Sahar) er fribyforfatter i Levanger. Han er en kjent forfatter og har publisert flere bøker. Shariati er fra Afghanistan og har studert persisk litteratur og språkvitenskap på doktorgradsnivå. Hans interesseområde har alltid vært journalistikk, litteratur, lingvistikk, antropologi, muntlig kultur, maleri og karikatur. Han har deltatt i flere individuelle og kollektive maleriutstillinger. I mer enn tjue år har han komponert poesi, oversatt poesi og studert den litterære, kulturelle, sosiale og muntlige kulturen til folket.

Mehdi Mousavi er fribyforfatter i Lillehammer. Han er en dikter, redaktør, kulturaktivist og farmasøyt fra Iran. Mousavi har vært en ledende kraft innen postmoderne poesi i Iran, har utgitt fjorten diktsamlinger, undervist i litteratur ved universiteter og høyskoler og har arrangert egne ulovlige litterære samlinger og skrivekurs.

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek
Arrangementet har inngang fra hovedbiblioteket, Kongens gate.

Gratis inngang. Begrenset antall plasser av smittevernhensyn. Vi ber de som ønsker plass på arrangementet om å ta ut gratisbilletter på forhånd.

Les om Litteraturhusets rutiner for godt smittevern her: https://litteraturhusetitrondheim.no/info-vedr…/

Foto: f.v. Mehdi Mousavi: Tine Poppe/Aschehoug, Hafizullah Shariati: ICORN

Dato

5. nov 2020

Tid

19.30 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere