Fotballivet – hvorfor går det som det går i en fotballkarriere?

Fotballivet – hvorfor går det som det går i en fotballkarriere?


Michael Stilson - Sven Bisgaard Sundet - Alex Larsen

I februar kom romanen Alene gjennom av Michael Stilson. Romanen er en oppfølger til Stilsons debutroman Bare spille ball, og tar for seg livet som utenlandsproff.

Vi møter Michael Stilson og Sven Bisgaard Sundet i samtale om boka. Det blir historier fra et fotballiv, om det livet Fredrik Markussen lever som utenlandsproff i Alene gjennom og det snakkes også om hvor marginal fotballverdenen kan være.

Tidligere fotballspiller Alex Larsen deltar også i samtalen, med utgangspunkt i en fotballkarriere som kunne ha tatt mange ulike retninger. Larsen var en ung og lovende fotballspiller i norsk 2. divisjon i 2008, og bestekompis med Per Ciljan Skjelbred. Hvorfor tok aldri karrieren hans av? Og hva gjør det med et menneske når bestekompisen lykkes med det man selv drømmer om? Hvorfor gikk det som gikk med fotballkarrieren?

Samtalen strømmes live fra Litteraturhuset klokken 20.

Michael Stilson fra Trondheim er tidligere profesjonell fotballspiller og utdannet lærer. Han har laget minidokumentaren Stilson på benken, om livet som fotballspiller. Han medvirket også i NRK-dramaserien Heimebane. For Bare spille ball (2018) mottok Stilson Uprisen 2019 og Trollkrittet.

Sven Bisgaard Sundet er kjent som den ene halvdelen i podkasten Heia Fotball, sammen med Tete Lidbom. Han er også kjent fra radioprogrammene Banden og Verdens Rikeste Land på NRK P3.

I forbindelse med koronasituasjonen har Litteraturhuset i Trondheim nedskalert sin virksomhet og etablert Studio Litteraturhuset som ei digital satsning utover våren, foreløpig på svært begrensede ressurser. Dersom du ønsker å støtte virksomheten, kan du donere et valgfritt beløp via vår hjemmeside, eller via Vipps-nummer 105581.

Dato

20. apr 2020

Tid

20.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset i Trondheim

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere