Fredrik Larsen Lund: Norske Utposter

Fredrik Larsen Lund: Norske Utposter


Fredrik Larsen Lund

Bergenske slaver i Karibia, fattigjenter på New Zealand, gullgravere i Brasil, sunnmøringer i Boerkrigen og lykkejegere i Shanghai…

Ikke alle norske utvandrere endte opp på den amerikanske prærien. Spredt rundt på kloden finnes spor etter nordmenn som slo seg ned utenfor allfarvei. De kom som eventyrere, nybyggere og fangstmenn, eller havnet ufrivillig på fremmed jord som forliste sjøfolk og tvangsarbeidere. I nyere tid har et globalt marked fått norske kvinner og menn til å etablere seg tusenvis av mil hjemmefra.

Historiker og journalist Fredrik Larsen Lund har skrevet den første samlede fremstillingen av utvandring til andre land enn USA. Få med deg foredraget om boka under Trondheim litteraturfest!

Magistratsalen, hovedbiblioteket. Billetter kr 100/70 (honnør & student). Kan kjøpes i inngangen eller på https://tfb.hoopla.no/sales/utposter

Trondheim Litteraturfest arrangeres for sjette gang i 2017. Med visjonen om å «Bringe den nære og den fjerne litteraturen til Trøndelag» har litteraturfesten blitt en viktig litterær arena i kunnskapsbyen Trondheim.

Trondheim litteraturfest er resultatet av et samarbeid mellom Trondheim folkebibliotek, Litteraturhuset i Trondheim og NTNU.

Dato

21. okt 2017

Tid

11.00 - 12.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Magistratsalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere