Frokostmøte: Er den norske SFO-ordningen en skandale?

Frokostmøte: Er den norske SFO-ordningen en skandale?


Christian Wendelborg - Joakim Caspersen - Trygve Lundemo - Ingrid Skjøtskift - Jo Skårderud

Er den norske SFO-ordningen en skandale?

Det mente i hvert fall Adresseavisens kommentator Trygve Lundemo, da han skrev om den ferske SFO-evalueringen like før jul, utført av forskere fra NTNU Samfunnsforskning:

«NTNU Samfunnsforskning har gjennomført en undersøkelse som avslører så store variasjoner i skolefritidsordningen (SFO) omkring i Norge at det er en skandale», skrev han, etter flere oppslag og nyhetsinnslag om evalueringen.

Det er spesielt tre hovedårsaker til at Lundemo mener at politikerne må gjøre noe nå:
1. De enorme prisforskjellene fra kommune til kommune.
2. Tilbudet til ungene varierer voldsomt, fra å kunne velge blant en stor mengde aktiviteter til først og fremst å være et oppbevaringssted for barna.
3. Store ulikheter i innholdet i SFO kan øke de sosiale forskjellene, fra foreldre med god råd til de som holder ungene ute av SFO for å spare penger.

Til Litteraturhuset kommer NTNU Samfunnsforsknings forskere Christian Wendelborg og Joakim Caspersen, i tillegg til Adresseavisens Trygve Lundemo, Ingrid Skjøtskift fra Høyre og en SFO bestyrer annonseres snart. Ordstyrer er Jo Skårderud fra Klassekampen

Evalueringen av den norske SFO-ordningen (AKS i Oslo), «Lek, læring og ikke-pedagogikk for alle», er gjennomført som et samarbeid mellom NTNU Samfunnsforskning og Stockholms universitet, i perioden september 2017 til november 2018.

Det vil bli servert en enkel frokost og kaffe.

Inngang: Gratis, men løs billett på Hoopla for å sikre deg plass
Sted: Kunsthall Trondheim

Dato

24. jan 2019

Tid

9.00 - 10.30

Sted

Litteraturhuset

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere