Går verden til helvete?

Går verden til helvete?


Erlend Grønningen - Anne Hege Simonsen - Jo Skårderud - Julie Wood

Dagens nyhetsoverskrifter er ofte preget av sult, katastrofer, krig og konflikt. Hvorfor får vi høre så lite om de tingene som går bra med verdens utvikling? Hva er det som gjør at noen hendelser blir til nyheter? Den jevne nordmann tror det står dårligere til med verden enn det som er realiteten. Trenger vi å høre flere positive nyheter om verden der ute, eller burde det heller snakkes mer om krisene som vi har glemt? Hva er det egentlig som får folk til å engasjere seg for menneskerettigheter og miljø?

20. september møtes Erlend Grønningen fra Leger Uten Grenser, journalist og forsker ved Høgskolen i Oslo og Akershus Anne Hege Simonsen og journalist i Klassekampen Jo Skårderud for å snakke om disse spørsmålene. Samtalen ledes av Julie Wood, politisk nestleder i SAIH, og er en del av kampanjen Verdens Beste Nyheter.

Verdens Beste Nyheter er en informasjonskampanje som jobber med å fremme positive fremskritt og gjennom dette skape engasjement for internasjonale utviklingsspørsmål. 21. september deler vi ut avisa Verdens Beste Nyheter over hele landet! Nettutgaven kan du lese her:https://verdensbestenyheter.no/

Kampanjen er et samarbeid mellom organisasjonene SAIH, Spire og Changemaker.

Gratis inngang.

Dato

20. sep 2017

Tid

18.00 - 19.30

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere