Halvor Tjønn og Lars Peder Haga om Russland

Halvor Tjønn og Lars Peder Haga om Russland


Vi har gleden av å invitere til en samtale om Russland med forfatter og journalist Halvor Tjønn og førsteamanuensis Lars Peder Haga fra Luftkrigsskolen.

Halvor Tjønn ga i fjor ut første del av en triologi om Russlands Historie:
*Russland blir til – Fra vikingene til Ivan den Grusomme*

Boken tar opp en rekke sentrale spørsmål: Hvorfor er Russland så forskjellig fra det øvrige Europa? Hvorfor har demokratiet hatt så store vanskeligheter med å slå rot i den russiske jord? Hvorfor anser russere flest seg som ulike fra oss øvrige europeere? Halvor Tjønn søker svaret i historien.

Boken er den første bredt anlagte boka på norsk om Russlands tidlige historie. Det er en fortelling om fyrstene, menneskene og slagene som vevde det tidlige Russland sammen i et økonomisk, sosialt og mentalt fellesskap. Dette er sentral lesing for å forstå dagens Russland.

Lars Peder Haga arbeider på Luftkrigskolen i Trondheim og har en doktorgrad i Historie som spesialiserer seg på Sovjetunionen. Haga har undervist i både russisk historie, luftmaktstudier og internasjonal kriseløsning. Han har også utviklet og styrt øvelsesscenarioer på Luftkrigsskolen.

Sted: Magistratsalen.

Inngang kr. 100,-.

Arrangementet er en del av Trondheim litteraturfest. Litteraturfesten er et samarbeid mellom Trondheim folkebibliotek, Communicatio forlag, Norli Nordre og Litteraturhuset i Trondheim.

Dato

23. okt 2016

Tid

13.00 - 14.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Magistratsalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere