Hans Olav Lahlum om Reiulf Steen

Hans Olav Lahlum om Reiulf Steen


Hans Olav Lahlum - Mats Ingulstad

Ti år etter den kritikerroste biografien om Haakon Lie, er Hans Olav Lahlum aktuell med biografien Reiulf Steen. Historien, triumfen og tragediene.

Knapt noen politiker fra norsk etterkrigstid har engasjert folk like sterkt som karismatikeren og ideologen Reiulf Steen (1933–2014). Få kunne begeistre tilhørere og lesere som ham – og få har klart å bli så omstridt både i og utenfor eget parti.

Reiulf Steen var arbeidersønnen som tok spranget til å bli en av Norges ledende politikere. Etter en lang politisk karriere i Arbeiderpartiet, ble han i 1975 valgt til partiformann. Steen ble en viktig brobygger og reformator i Arbeiderpartiet, men store personlige utfordringer og et stadig skarpere motsetningsforhold til Gro Harlem Brundtland gjorde at han måtte trekke seg som partiformann i 1981. Steen forble en engasjert deltaker i norsk samfunnsdebatt helt frem til 2010-tallet.

Biografien gir svar på tidligere ubesvarte spørsmål om Reiulf Steen, og gir leserne ny innsikt i Arbeiderpartiets nyere historie. Men biografien er mest av alt et portrett av et sammensatt menneske med både store talent og krevende handikap.

Vi møter Hans Olav Lahlum i samtale med Mats Ingulstad, historiker ved NTNU.

Hans Olav Lahlum (f. 1973) er historiker og forfatter. Han debuterte med boka Oscar Torp. En politisk biografi (2007), og har siden skrevet en rekke biografier. I 2010 debuterte han som skjønnlitterær forfatter med krimromanen Menneskefluene.

Arrangementet er en del av Trondheim litteraturfest, som arrangeres årlig av Trondheim folkebibliotek og Litteraturhuset i Trondheim.

Inngang: 100/75 (redusert pris for uføre/studenter/besøkende med aktivt lånekort)

Foto: Agnete Brun

Dato

26. okt 2019

Tid

16.00 - 17.00

Sted

Kunsthall Trondheim

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere