Haugianerne – Enevelde og undergrunn

Haugianerne – Enevelde og undergrunn


Trygve Riiser Gundersen - Anne Engelst Nørgaard

Med: Trygve Riiser Gundersen og Anne Engelst Nørgaard

Hans Nielsen Hauge og haugianerne er i dag etablerte helter i den norske historien. I 1804 så alt annerledes ut. I Haugianerne. Ånden og maskinen tar Trygve Riiser Gundersen oss med tilbake til samtida vekkelsen tilhørte. Hvorfor reagerte staten og embetsmennene på vekkelsen med redsel? Og hvor har den redselen blitt av siden? Resultatet er en ny fortolkning av en av de viktigste fenomenene i den moderne norske historien. Men også et helt nytt bilde av Norge før 1814 – et samfunn preget uro, undertrykkelse, forandring og motstand.

Trygve Riiser Gundersen (f. 1970) er forlagsredaktør, forfatter og kritiker. Riiser Gundersen har arbeidet med haugianerne og 1700-tallets kulturhistorie i en årrekke, og har utgitt arbeider bl.a. om bok og lesehistorie i Norge, norsk pressehistorie og framveksten av norsk offentlighet før 1814.

Anne Engelst Nørgaard er førsteamanuensis på Institutt for historiske og klassiske studier, NTNU. Nørgaards arbeide fokuserer på politisk kultur, politisk deltagelse og politisk sprog og kommunikation i historien. Hennes doktorgradsarbejde undersøgte demokratibegrebet i den danske grundlovskamp i midten av 1800-tallet.

Scene: DIGS
Tid: Fredag 29. Oktober klokken 17:00
Inngang: 50
Festivalpass for begge dager: 175 (https://litthustrd.hoopla.no/sales/sakprosatorsdag)
Studenter går gratis, men må løse gratisbillett i hoopla

Dato

29. okt 2021

Tid

17.00 - 17.45

Sted

DIGS

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere