Helga Flatland

Helga Flatland


Helga Flatland - Anne Tønseth

Opplev en av det siste tiårets mest anerkjente forfattere på kulturtorget, i samtale med bibliotekar Anne Tønseth!

Helga Flatland har fått et stort publikum for måten hun beskriver menneskelige prosesser som sorg, tilknytning og oppbrudd på. Hun debuterte i 2010 med romanen Bli hvis du kan. Reis hvis du må, til overstrømmende kritikker. For debuten ble hun tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris, Ungdommens kritikerpris, Aschehougs debutantstipend, og hun ble nominert til P2-lytternes romanpris. Hun befestet sin posisjon med Alle vil hjem. Ingen vil tilbake i 2011, og Det finnes ingen helhet avsluttet trilogien i 2013. 

Flatland ble også tildelt Bokhandlerprisen i 2017 for En moderne familie. Hennes seneste roman, Et liv forbi, kommer høsten 2020. Denne handler om roller som skifter og om hvem som har ansvar for hvem i en omskiftelig verden. Romanen gir, i følge forlaget, et konsentrert uttrykk for hva tilværelsen innebærer av historier, liv og død.

Arrangementet er en del av Trondheim Litteraturfest, som arrangeres i samarbeid mellom Litteraturhuset i Trondheim og Trondheim folkebibliotek.

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek

Inngang kr 150 / 100 

Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn. Vi ber publikum om å forhåndskjøpe billetter. Lenke til billetter: https://litthustrd.hoopla.no/sales/1286614778

Foto: Agnete Brun/ Aschehoug

Dato

16. okt 2020

Tid

18.00 - 20.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere