Hvem kan skrive for barna våre?

Hvem kan skrive for barna våre?


Hilde Henriksen - Mehdi Khakpour - Karim Tahir - Andrea Skogtrø Eggan

«Hvem kan skrive for barna våre?» er en samtale som arrangeres av Litteraturhuset i Trondheim og som handler om barnelitteratur og mangfold.

Barnebokforfatter Hilde Henriksen kommer for å snakke om sine erfaringer med å skrive bøker med mangfold som tema. Hun har skrevet bøkene: Skjalg. Høvdingens sønn (Barnebok, Vikingenes verden, 2006), Dobbelt MAMMA. Om å være mamma i et nytt land (Fagbok, Lettlest forlag, 2008) og den kontroversielle barneboken Sitronlimonaden (Billedbok, Magikon, 2010). 

Mehdi Khakpour jobber både som sjefsingeniør i Miljødirektoratet og underviser på NTNU, men han er også en ansvarlig far som har deltatt i en samfunnsdebatt med sin artikkel «Sitronlimonaden, sett fra en far» (Klassekampen, 5.oktober). 

Karim Tahir er samfunnsdebattant og har bakgrunn innen statsvitenskap og internasjonale forhold og han har spesialisert seg på migrasjon, integrasjon, flerkulturell forståelse og islamofobi. I denne sammenhengen har han samarbeidet med ulike organisasjoner både i Irak, Syria og i Norge.

Samtalen ledes av Andrea Skogtrø Eggan. Andrea er styremedlem i «Litterært kollektiv», en frivillig organisasjon som fremmer litteratur og kultur i Trondheim.

Gratis inngang.

Dato

28. nov 2019

Tid

19.30 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere