Inge Eidsvåg – Om fiendebilder og forsoningens muligheter

Inge Eidsvåg – Om fiendebilder og forsoningens muligheter


Inge Eidsvåg

Forestillingen om «de andre» som fiender er en av forutsetningene for utstøting, konflikter og kriger. Vi kjenner det fra arbeidsplassen, lokalsamfunnet og den internasjonale verden. Men hvordan skapes fiendebilder og hva kan de føre til? Hvilke redskaper har vi til å endre tenkemåter og oppfatninger, og hvordan kan forsoning skje?

Dette er noen av de temaene Inge Eidsvåg vil snakke om på Litteraturhuset tirsdag 13. oktober kl. 19.30.

Inge Eidsvåg er forfatter og tidligere rektor ved Nansenskolen. Han har redigert seks essaysamlinger og har selv skrevet 13 bøker. Han har i en årrekke arbeidet med religionsdialog og forsoningsarbeid på Balkan. Eidsvåg har fått en rekke priser og utmerkelser, bl.a. Brobyggerprisen, Kulturprisen for Gudbrandsdalen og Kongens fortjenstmedalje.

STL Trondheim jobber blant annet for å fremme gjensidig respekt og forståelse mellom ulike tros- og livssynssamfunn. Dette innebærer også en bevisstgjøring av hvordan vi mennesker oppfatter hverandre og hvilke bilder vi skaper av ”de andre”. STL Trondheim er derfor veldig glade for å kunne invitere Eidsvåg til å dele av sin kunnskap denne kvelden.

Inngang: 50,-

Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn. Vi ber de som ønsker plass på arrangementet om å kjøpe billetter på på forhånd.

Les om Litteraturhusets regler for godt smittevern her: https://litteraturhusetitrondheim.no/info-vedr-koronasituasjonen/

Dato

13. okt 2020

Tid

19.30 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere