Inkluderingsdebatt: Vår jul

Inkluderingsdebatt: Vår jul


Asieh Amini - Margaret Mobia - Tariq Shahood - Hilde Grethe Skaret - Ivashkina Olena - Adria Scharmen

Hver familie har sine tradisjoner og sine måter å feire jul på. Noen feirer rett og slett ikke, andre bare må ha ribbe.

Denne gangen handler inkluderingsdebatten om å feire – eller ikke feire jul. Finnes det egentlig en vanlig jul?

Inkluderingsdebatten er en del av en serie arrangement som tar for seg inkludering og integrering i det norske samfunnet. Debattserien arrangeres av Litteraturhuset i Trondheim, Kunsthall Trondheim og Karim Tahir, samt Trøndelag Teater.

Panelet:
Asieh Amini
Margaret Mobia
Tariq Shahood
Hilde Grethe Skaret
Ivashkina Olena
Ordstyrer : Adria Scharmen

Biografier

Asieh Amini:

Iransk poet, journalist og internasjonalt anerkjent menneskerettighetsaktivist, for tiden bosatt i Trondheim. I Norge er hun kjent for de tospråklige diktbøkene «Kom ikke til mine drømmer med gevær» (2011) og «Jeg savner å savne deg» (2013).

Margaret Moiba:

Født 1981 i Sierra Leone, flyktet til Norge i 2000. Medgründer og leder i Verdige Smil og forfatteren av «Norgesguide – Innvandrere deler sine erfaringer.» Utdanning innen næringsmiddelteknologi og har i mange år guidet innvandrere inn i det norske samfunnet.

Hilde Grethe Skaret:

Født og oppvokst i Norge. Har studert antropologi, historie, psykologi, tradisjonelt håndverk og levemåte. Har jobbet sammen med og for flyktninger og innvandrere i 30 år. Er daglig leder på Løkkan frivilligsentral. Har feiret andre lands høytider sammen med nye trondheimere og vet at høytider kan være både ekskluderende og inkluderende.

Tareq Shahood:

Fra Syria, har bodd i Norge siden desember 2015. Utdannet advokat. Etter at han flyttet til Norge har han utdannet seg til advokatassistent. Han har jobbet som miljøarbeider med enslige mindreårige flyktninger. Går nå på Bachelorprogrammet i Sosialt arbeid ved NTNU og jobber i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.

Ivashkina Olena:
Ukrainsk kunstner og fotograf med erfaring fra media, dokumentarfotografering og film, organisering av arrangement og aktiviteter. De siste årene har hun studert samfunnsvitenskap med spesielt fokus på stereotypier. Kom til Trondheim i april 2022 og har siden juni jobbet i Kulturenheten. Er aktiv frivillig for den ukrainske foreningen i Trondheim.
Sted: Trøndelag Teater
Tidspunkt: 12:00-14:00
Arrangementet er gratis.

Dato

10. des 2022

Tid

12.00 - 14.00

Sted

Trøndelag Teater

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere