Inkluderingsdebatt

Inkluderingsdebatt


Arvid Rosseland - Jean Hitimana - Ely Navarro - Jehad AlKelani

I vår mars-episode i rekken av mangfoldsdebatter vil vi se på muligheter og utfordringer knyttet til bygda og byen og diskutere hvorfor mange innvandrere flytter fra bygda til byene. Får de mulighetene de forventer seg der?

Til samtalen har vi invitert Jean Hitimana, Ely Navarro og Jehad AlKelani. Debatten ledes av Arvid Rosseland. 

Arvid Rosseland arbeider som frivillig, med internasjonal velferdsforening for integrering. Arvid har mer enn 20 års erfaring innen samfunnsplanlegging i flere konsulentvirksomheter, og 20 år i departement og domstolene.

Jean Hitimana flyktet fra folkemordet i Rwanda sammen med kona. I 2002 kom han til Skatval. Han har over 15 års erfaring med integreringsarbeid i Norge. Blant annet jobbet han som seniorrådgiver ved Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, og for tiden er han leder for integreringsenheten i Stjørdal kommune.

Ely Navarro har jobbet som freelance kulturformidler med ulike prosjekter innen språk og kultur både i Mexico og Norge siden 2015. Inkludering og mangfold har vært de temaene hun har jobbet med. Hun jobber nå fast som kulturkonsulent for Hilmarfestivalen i Steinkjer, og er styremedlem ved Integreringsrådet i Verdal kommune. Hun er sosialantropolog og har vært prosjektleder for fire levende bibliotek under Hilmarfestivalen, et prosjekt støttet av UNESCO.

Jehad AlKelani er norsk-syrisk fra Damaskus. Han studerte jus i Syria. I Norge har han jobbet som kulturassistent ved INN- kvalifiseringssenter for innvandrere i Trondheim Kommune. Han er aktiv i innvandringsmiljøene med integrering og inkludering.

Inkluderingsdebatten er en del av en serie av arrangement som tar for seg inkludering og integrering i det norske samfunnet. Debattserien arrangeres av Litteratur for inkludering (Litteraturhuset i Trondheim), Kunsthall Trondheim og Trøndelag Teater.

Sted: Sellanraa
Tidspunkt: 19:30-21:00
Gratis inngang. Vi ber publikum om å ta ut gratisbilletter via Hoopla.

Bildet viser f.v.: Arvid Rosseland, Jean Hitimana (foto: Line Finnøy), Ely Navarro og Jehad AlKelani.

Dato

22. mar 2022

Tid

19.30 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere