Internasjonal morsmålsdag: Forfatterbesøk på Buran bibliotek

Internasjonal morsmålsdag: Forfatterbesøk på Buran bibliotek


Montaser Abdel Mawgoud

I forbindelse med den internasjonale morsmålsdagen, har Litteratur for inkludering gleden av å arrangere en minifestival som er viet til aktiviteter på forskjellige språk for å bringe sammen barn, unge voksne, familier og lokalsamfunn for å feire og dele deres språklige arv.

Blant mange andre aktiviteter får vi besøk av fribyfofatter Montaser Abdel Mawgoud på Buran bibliotek. Han kommer for å snakke om arabisk poesi, litteratur og skal lese egne dikt på arabisk og norsk. 

Montaser Abdel Mawgoud er en prisvinnende poet og forfatter fra Alexandria i Egypt, som siden 2018 har vært bosatt som fribyforfatter i Trondheim. I Egypt var han poet og forfatter, jobbet som lærer i arabisk språk og litteratur, deltok på internasjonale poesifestivaler og utga tre diktsamlinger. Den siste utgivelsen førte til anklager om blasfemi, han ble utsatt for trusler og mistet jobben sin. Med hjelp av ICORN kom han til Norge som fribyforfatter. Diktene hans er oversatt til spansk, fransk, svensk, romansk, engelsk og norsk.

Festivalen arrangeres i samarbeid med Trondheim folkebibliotek og Buran bibliotek.

Sted: Buran bibliotek, Frostaveien 2B
Tidspunkt: 12:00-13:00
Gratis inngang

Foto: Javad Montazeri

Dato

11. mar 2023

Tid

12.00 - 13.00

Sted

Buran bibliotek

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere