Internasjonal morsmålsdag på serbisk

Internasjonal morsmålsdag på serbisk


Ivana Ilic Aakerholm - Svetlana Krstic Aksnes

I forbindelse med den internasjonale morsmålsdagen, har Litteratur for inkludering gleden av å arrangere en minifestival som er viet til aktiviteter på forskjellige språk for å bringe barn, unge voksne, familier og lokalsamfunn sammen for å feire og dele deres språklige arv.

Blant mange andre aktiviteter inviterer vi barn, unge voksne og familier til en kreativ språkøvelse gjennom ordlek og trekkspill med Ivana Ilic Aakerholm og Svetlana Krstic Aksnes.  

Ivana skal lede språkaktiviteten ‘’finn bokstaver på biblioteket’’.  Barna vil få i oppgaven å finne ting rundt seg som heter noe som begynner med de morsomme serbiske bokstavene. Her er det bare fantasien som setter en stopper, og foreldrenes hjelp er velkommen. 

Svetlana skal spille forskjellige natur- og dyrelyder på trekkspill, og barna vil få i oppgave å gjette og komme på serbiske ord på fenomenene hun prøver å etterligne. Etter det skal vi sammen synge kjente serbiske barnesanger. Dette kommer til å bli stas!

På workshopen vil de nysgjerrige få mulighet til å få navnet sitt skrevet på det kyrilliske alfabetet.

Ivana Ilic Aakerholm er språkforsker og norsklærer med mastergrad i nordiske språk og litteratur ved NTNU. Hun har serbisk som morsmål, og hennes hovedinteresse er litterær oversettelse, og utfordringene ved å oversette kulturer og de kulturspesifikke elementene i barne- og voksenlitteratur. Hennes lidenskap er også andrespråks tilegnelse, kulturelt mangfold i alle dets former og poetisk prosa som hun skriver.

Svetlana Krstic Aksnes er utdannet dirigent og musikklærer med mastergrad i dirigering samt en spesialisering i kordirigering ved Universitet for kunst i Beograd. Hun har jobbet med musikk, dirigering og sang siden 1997. I Trøndelag har hun dirigert Hauka Mannskor, Hauka Dekorum (damekor), Balkan Ensemble og Ad Libitum, i tillegg til å jobbe som pianolærer. Hun har et stort engasjement og hjerte for kor og sang.

Verkstedet er gratis og åpent for alle.

Festivalen arrangeres i samarbeid med Trondheim folkebibliotek.

Sted: Småbarnskroken, Trondheim folkebibliotek
Kl 13:45 – 14:30

Dato

18. feb 2023

Tid

13.45 - 14.30

Sted

Trondheim folkebibliotek, småbarnskroken

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere