Internasjonal morsmålsdag – språkaktiviteter på serbisk

Internasjonal morsmålsdag – språkaktiviteter på serbisk


Ivana Ilic Aakerholm

I forbindelse med den internasjonale morsmålsdagen, har Litteratur for inkludering gleden av å arrangere en minifestival som er viet til aktiviteter på forskjellige språk for å bringe sammen barn, unge voksne, familier og lokalsamfunn for å feire og dele deres språklige arv.

Blant mange andre aktiviteter inviterer vi til kreative språkaktiviteter med serbiske bokstaver. Kursholder er Ivana Ilic Aakerholm.

Barna vil få serbiske bokstaver som de trenger for å lage enkle serbiske ord av. Ivana skal lese en tekst som inneholder ord de trenger for å skape ord av bokstavene. De som utfører oppgaven først, vil få ballonger med disse ordene i dem.

Ivana er språkforsker og norsklærer med mastergrad i nordiske språk og litteratur ved NTNU. Hun har serbisk som morsmål, og hovedinteressen hennes er litterær oversettelse, og utfordringer ved å oversette kulturer og de kulturspesifikke elementene i barne- og voksenlitteratur. Hennes lidenskap er også andrespråkstilegnelse, kulturelt mangfold i alle dets former og poetisk prosa.

Verkstedet er åpent for alle.

Festivalen arrangeres i samarbeid med Trondheim folkebibliotek, Kunsthall Trondheim, friby Trondheim og la Asociación Cultural Española en Noruega (Spansk Kultur Forening) ACENOR

Sted: Trondheim folkebibliotek, småbarnskroken
Tidspunkt: 13:00-14:00.
Gratis inngang. Vi ber publikum om å ta ut gratisbilletter via Hoopla.

Dato

19. feb 2022

Tid

13.00 - 14.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, småbarnskroken

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere