Internasjonal morsmålsdag – språkaktiviteter på swahili og lingala

Internasjonal morsmålsdag – språkaktiviteter på swahili og lingala


Rais Neza Boneza

I forbindelse med den internasjonale morsmålsdagen, har Litteratur for inkludering gleden av å arrangere en minifestival som er viet til aktiviteter på forskjellige språk for å bringe sammen barn, unge voksne, familier og lokalsamfunn for å feire og dele deres språklige arv.

Blant mange andre aktiviteter inviterer vi barn og unge til interaktiv afrikansk fortelling/poesi og vuggevise på swahili og lingala.

Verkstedet er ledet av Rais Neza Boneza. Utdrag fra denne samtalen kan gjenfortelles til ikke-swahili- og lingaltalende publikum på norsk og engelsk.

Rais Neza Boneza er født i Katanga-provinsen i Den demokratiske republikken Kongo. Han har skrevet både skjønnlitteratur, sakprosa, lyrikkbøker og artikler. Han skriver hovedsakelig på engelsk, til tross for en frankofon oppvekst. Han er også aktivist og fredsutøver. For sitt arbeid for fred og konflikthåndtering mottok han en æresdoktorgrad (Doctor Honoris Causa] fra Universitet i Burundi i 2008.

Han er med på å drive TRANSCEND Global Network; et nettverk for fredsutviklingsmiljø. Han bruker også arbeidet sitt for å fremme kunstneriske uttrykk som et middel til å takle konflikter og opprettholde mental velvære, åndelig vekst og helbredelse. Han har reist i Afrika og rundt om i verden som foreleser, pedagog og konsulent for forskjellige frivillige organisasjoner og institusjoner.

Festivalen arrangeres i samarbeid med Trondheim folkebibliotek, Kunsthall Trondheim, friby Trondheim og la Asociación Cultural Española en Noruega (Spansk Kultur Forening) ACENOR.

Sted: Kunsthall Trondheim
Tidspunkt: 13:15-14:00
Gratis inngang. Vi ber publikum om å ta ut gratisbilletter via Hoopla.

Dato

19. feb 2022

Tid

13.15 - 14.00

Sted

Kunsthall Trondheim

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere