Jakten på Odd Nerdrum

Jakten på Odd Nerdrum


Øde Spildo Nerdrum - Jan Ove Tuv - orstein Holen

I anledning den aktuelle dokumentarserien “Jakten på Odd Nerdum” inviterer vi til en mulighet til å bli bedre kjent med maleren hvis barneskolelærer Jens Bjørneboe en gang beskrev slik: “Odds tegninger [er] ganske enestående, både i kraft av sin utførelse, sin energi – og i kraft av sin meget dype selvstendighet, og originalitet […] Odds hele vesen er like edelt, som det er dypt originalt og merkelig.”

Odd Nerdrum har i mange tiår vært gjenstand for mye oppmerksomhet og mange sterke meninger. For mange har den høylytte debatten rundt personen Odd Nerdrum blitt så øredøvende , at man nesten føler seg berøvet fra å høre hva kunstneren selv har å si. Hva er egentlig Nerdrums prosjekt og budskap?

For å gi svar på dette spørsmålet og andre har vi invitert Odd Nerdrums sønn Øde Spildo Nerdrum og Nerdrum-elev Jan Ove Tuv til samtale. Hva har vært, og er Nerdrums prosjekt?, og hvorfor har han møtt så mye motstand?, og hvilke krefter/verdier representerer de kritiske holdningene til Nerdrums prosjekt?

Og ikke minst; hvordan var det å observere Odd Nerdrums kamper som familiemedlem og elev?

Samtaleleder er Torstein Holen.

Arrangementet har inngang fra Hovedbiblioteket, Kongens gate. Dørene åpner kl. 18.30.
Inngang: 100/50

Arrangører er Kulturenheten Trondheim kommune og Litteraturhuset i Trondheim.

Bildet er «The Murder of Andreas Baader» av Odd Nerdrum.

Dato

29. nov 2018

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere