Jakten på skjønnheten

Jakten på skjønnheten


Elena Rossini - Kristin Gjelsvik - Leif Edward Ottesen Kennair - Kari Løvendahl Mogstad - Kjersi Ausen - Silje Engeness - Aksel Faanes Persson

Sør-Trøndelag legeforening inviterer til høstcafé med tema «jakten på skjønnheten».

Hvor går grensene for hva man gjør for å bli en stadig bedre utgave av seg selv?
Hva er det med denne fiksekulturen, sett i et samfunnsperspektiv?

Filmregissør Elena Rossini har reist til alle verdens kontinenter for å se hvordan jakten på skjønnheten driver stadig flere til å legge seg under kniven eller ta i bruk andre metoder for å bli enda vakrere, og en enda «bedre» utgave av seg selv. Denne gangen kommer hun til Trondheim med dokumentaren «The Illusionists». Gjennom filmen og panelsamtale ønsker vi å stille spørsmål og skape debatt, innen et svært aktuelt tema, både for folk flest og for dem som jobber i helsevesenet.

I tillegg kommer toppblogger Kristin Gjelsvik, psykologprofessor og spesialist på evolusjonspsykologi, Leif Edward Ottesen Kennair, fastlege og forfatter av «Kroppsklemma», Kari Løvendahl Mogstad og overlege og spesialist i plastikkirurgi Kjersi Ausen.

Ta gjerne med en venn eller kollega, familiemedlem eller kjæreste!

Program:
Kl. 19.00 Sparebank1 kinosal:
Vi starter kvelden med å vise dokumentaren «The Illusionists» av Elena Rossini. Vi har vært så heldige å få med filmskaperen selv til møtet vårt så dette blir bra!
Silje Engeness, direktør for filmfestivalen Kosmorama har Q&A med publikum etter filmen.

Kl. 20.30 Litteraturhuset, Kulturtorget
Etter filmvisningen blir det debatt på Kulturtorget (Hovedbibliotekets vrimleareal) hvor det blir anledning til å kjøpe mat og drikke.

Kl. 20.45 Debatt med ordstyrer Aksel Faanes Persson. I panelet deltar:
  • Kari Løvendahl Mogstad, lege og forfatter av boka «Kroppsklemma»
  • Kjersti Ausen, overlege og spesialist i plastikkirurgi
  • Psykologprofessor Leif Edward Ottesen Kennair. Professor i psykologi, tidligere leder for Psykologisk institutt ved NTNU. Han forsker blant annet på evolusjonspsykologi.
  • Kristin Gjelsvik. Toppblogger og har vært nominert til og vunnet flere priser.

Hjertelig velkommen til en spennende kveld med et viktig tema! Det er begrenset antall plasser, så påmelding gjøres på følgende LINK:
https://legeforeningen.no/lokal/sor-trondelag/Nyheter/20181/Hostcafe—Jakten-pa-skjonnheten/

Arrangementet er fulltegnet når det gjelder kinoforestilling på Sparebank1, men det er fremdeles muligheter til å delta på paneldebatten som starter kl. 20.30.

 

Dato

4. okt 2018

Tid

19.00 - 22.00

Sted

Sparebank 1 SMN

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere