Jan Erik Vold, John Pål Inderberg og Bjørn Alterhaug

Jan Erik Vold, John Pål Inderberg og Bjørn Alterhaug


Jan Erik Vold - John Pål Inderberg - Bjørn Alterhaug

«Yesterday is history. Tomorrow is a mystery.
And today? Today is a gift.
That’s why we call it the present»

Babatunde Olatunji (Nigeriansk trommemester)

Fire av våre fremste kunstnere har i de siste månedene gått bort: Fredrik Skagen, Egil Kapstad, Asmund Bjørken og Ove Stokstad. Tre av disse hadde bopel i Trondheim, Egil Kapstad i Kristiansand. Egil hadde imidlertid et kjært og nært forhold til Nidaros, som byen het for han, og hvor han jobbet ofte. Alle var nære venner av kveldens opptredende.

Deler av programmet vil være viet en hyllest til disse kunstnerne som på ulike vis har preget kulturlivet i landet. En uttrykksform hadde imidlertid alle felles: jazzen og en improviserende holdning.

Gjennom ord og musikk vil Jan Erik Vold, John Pål Inderberg og Bjørn Alterhaug formidle et program som inneholder en blanding av humor, dypt alvor og engasjement.

Jan Erik Vold (f. 1939) er lyriker, gjendikter og litteraturskribent og -formidler. Hans lyrikk rommer alt fra nonsensdikt til politisk engasjert lyrikk. Jan Erik Vold har gitt ut flere plater i samarbeid med kjente musikere, blant andre Chet Baker, Jan Garbarek og Egil Kapstad.

John Pål Inderberg (f. 1950) er saksofonist, arrangør og komponist. Han har spilt i flere grupper og medvirket på  en rekke plater – blant andre med Bodega Band, Svein Folkvord og Bjørn Alterhaug. Inderberg har i flere år vært en del av Trondheim Jazzorkester og han underviser ved Musikkonservatoriet i Trondheim.

Bjørn Alterhaug (f. 1945) er bassist, arrangør og komponist. Han har for det meste ledet egne grupper, men har også deltatt i en rekke grupper utenom sine egne. Alterhaug har både utgitt egne plater og medvirket på et stort antall plater. I tillegg til sitt virke som musiker er han professor ved Institutt for musikk (NTNU).

Inngang: 250/150

Dato

5. apr 2018

Tid

20.00 - 22.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere