Jan Kjærstad møter Helene Uri

Jan Kjærstad møter Helene Uri


Jan Kjærstad - Helene Uri

Møt to av litteraturfestens største navn i samtale på Kulturtorget!

Kjærstad regnes som en av Norges fremste forfattere, og kom i høst ut med boka «Berge» – som har blitt strålende mottatt av anmelderne. Kjærstad er kanskje mest kjent for trilogien «Forføreren», «Erobreren» og «Oppdageren», som innbrakte ham Nordisk Råds Litteraturpris i 2001. Han har vunnet en serie priser for sine nyskapende romaner, og er oversatt til en rekke språk.

Helene Uri er forfatter, språkforsker, og professor ved Høyskolen Kristiania. Uri er innvalgt i det Norske Akademi, og er tidligere medlem av Språkrådet. Hun har utgitt både fagbøker, ungdomsbøker og romaner; den kanskje mest kjente er «De beste blant oss» fra 2006. I fjor utga hun boka «Hålke» til gode anmeldelser.

Kulturtorget, hovedbiblioteket. Billett kr 100 / 70 (honør & student). Billetter kan kjøpes i inngangen eller på Hoopla: https://tfb.hoopla.no/sales/kjaerstaduri

Trondheim Litteraturfest arrangeres for sjette gang i 2017. Med visjonen om å «Bringe den nære og den fjerne litteraturen til Trøndelag» har litteraturfesten blitt en viktig litterær arena i kunnskapsbyen Trondheim.

Trondheim litteraturfest er resultatet av et samarbeid mellom Trondheim folkebibliotek, Litteraturhuset i Trondheim og NTNU.

Dato

21. okt 2017

Tid

16.15 - 17.30

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere