John Pål Inderberg Trio: Musikken i språket – språket i musikken

John Pål Inderberg Trio: Musikken i språket – språket i musikken


John Pål Inderberg - Trygve Valdemar Fiske - Håkon Mjåset Johansen

Denne kvelden inviterer vi til jazzkonsert med John Pål Inderberg Trio!

John Pål Inderberg Trio sitt tredje album er en konseptplate hvor det forskes på musikk og språk. Trioen arbeider med musikken i språket og språket i musikken, hvor språket blir musikk og musikken språk.

Tekster av Kristofer Uppdal, Edvard Hoem og Inderberg er sentrale på dette albumet. Uppdal leser, i forbindelse med sin 80-årsdag, sitt kvad «Avreise mot glitretind» som er ei poetisk oppsummering av den idémessige handlinga i verket «Herdsla». Trioen går i samspill med Uppdal ved bruk av nordisk-afrikansk-amerikansk blues.

Trioen urframfører «Musikk fra ura», som er en inspirasjon fra Kurt Schwitters sin Ursonate. Et viktig mål for John Pål Inderberg trio er at språket og musikken er likestilt både i studio og på konsertscenen.

John Pål Inderberg har for lengst satt sine spor i den norske jazzen. Med sans for et musikalsk spontant uttrykk har han turnert i en årrekke og gledet publikum med leken musikalitet og mye humor. Med en fot i Nidelven og en fot i cooljazzen har Inderberg reindyrka en sterk stemme som kombinerer det norske og det amerikanske på måter vi ikke har hørt før. I trio med Håkon Mjåset Johansen og Trygve Waldemar Fiske kombineres norsk folkemusikk med amerikanske jazztradisjoner, i et uttrykk som oser av speleglede og formidler akustisk samspill på høyeste nivå.

Medvirkende:

John Pål Inderberg, saksofon
Trygve Valdemar Fiske, bass
Håkon Mjåset Johansen, trommer

Inngang: 300/200

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek

Foto: Endre Forbord

Dato

11. nov 2021

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere