Utsolgt: Juan Pablo Escobar – Det faren min aldri fortalte

Utsolgt: Juan Pablo Escobar – Det faren min aldri fortalte


Juan Pablo Escobar - Ole Jacob Hoel

Juan Pablo Escobar kommer til Litteraturhuset for å snakke om sin nye bok «Det faren min aldri fortalte.»

Forfatteren er sønnen til Pablo Escobar, kjent som verdens største narkobaron og en av verdens mest kjente kriminelle. I 2014 ga Juan Pablo Escobar ut boka «Min far – Pablo Escobar.» Boka er en internasjonal bestselger, og den gir et uredigert og oppsiktsvekkende portrett av mannen som i senere tid har inspirert til TV-serien Narcos.

I arbeidet med bok nummer to, «Det faren min aldri fortalte», saumfarte Juan Pablo Escobar store deler av Colombia og intervjuet folk som tidligere har nektet å snakke med ham. I boka kommer han med ny og oppsiktsvekkende informasjon om en rekke ting, blant annet om den mest effektive smuglerruta til USA. Han har samtaler med farens medarbeidere, fiender og ofre. Noen av spørsmålene boka berører er; hvordan påvirker historien neste generasjon? Hvordan kan man velge sin egen vei? Og kan hat gå i arv?

Juan Pablo Escobar skriver også om det han mener er faktafeil i serien Narcos, en serie som Escobar for øvrig har kritisert for å glamorisere farens liv og lage en kultur hvor det å være narkosmugler er kult.

Vi møter Escobar i samtale med Ole Jacob Hoel, kommentator i Adresseavisen. Samtalen vil foregå på engelsk.

Etter samtalen vil Escobar signere bøker.

Inngang: 150/100

Foto av Juan Pablo Escobar: Cappelen Damm

Dato

13. apr 2018

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere