Utsolgt! Katrin Glatz Brubakk og Guro Kulset Merakerås: Moria. På innsiden av Europas største flyktningleir

Utsolgt! Katrin Glatz Brubakk og Guro Kulset Merakerås: Moria. På innsiden av Europas største flyktningleir


Katrin Glatz Brubakk - Guro Kulset Merakerås - Marianne Meløy

Møt Katrin Glatz Brubakk og Guro Kulset Merakerås i samtale med Marianne Meløy, om boka Moria. På innsiden av Europas største flyktningleir!

I 2015 kollapset flyktningapparatet i Europa. Moria, på den greske øya Lesvos, ble raskt selve symbolet på krisen i den moderne europeiske flyktningpolitikken. På det meste har leiren, opprinnelig bygd for 3000, huset over 20 000 mennesker som har levd under katastrofale forhold, psykisk og fysisk. Siden er politikken blitt stadig strengere, leiren mer lukket – og fremtiden til menneskene som søker trygghet i Europa, mer usikker enn noen gang.

Moria har vært mye i det norske nyhetsbildet gjennom årene, men pressedekningen har vært fragmentert. Ved å ta oss med innenfor gjerdene i leiren og vise hvordan hverdagen der har sett ut over tid, forteller Katrin Glatz Brubakk og Guro Kulset Merakerås for første gang hele historien om Moria.

Guro Kulset Merakerås (f. 1976) er journalist og forfatter og driver bedriften MeraMedia. Hun har tidligere skrevet bøkene Motiverte folk skaper mest (2011) og Koronavåren (2020). Hun er språkutdannet fra NTNU, med hovedfag i tysk litteratur.

Katrin Glatz Brubakk (f. 1970) er barnepsykolog med spesialisering innen traumer. Hun jobber som universitetslektor ved NTNU og er en erfaren feltarbeider for Leger Uten Grenser. Hun er en av landets mest profilerte forkjempere for flyktningers rettigheter og har blant annet stått i spissen for den nasjonale kampanjen «Evakuer barna fra Moria – NÅ!» og Moriabevegelsen.

Sted: Sellanraa
Tidspunkt: 19-21. Sellanraa holder åpent til 22.
Inngang: 150/100

Portrettfoto: Camilla S. Moe//Prud

 

Dato

27. mar 2023

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere