Kirkeuka for fred i Palestina og Israel

Kirkeuka for fred i Palestina og Israel


Biskop Herborg Finnset - Siri Wahl-Olsen -

Temaet for Kirkeuka for fred i Palestina og Israel 2019 er «Håp og handling for fred», med spesielt henblikk på de unges situasjon. 

Innledere:
Biskop Herborg Finnset forteller om forholdene i Det hellige land og sitt møte med  biskop Sani Ibrahim Azar, biskop i den Evangelisk Lutherske kirke i Jordan og Det Hellige land. 

Siri Wahl-Olsen, tidligere journalist og redaktør i Adresseavisen. Ledsager EAPPI for Kirkenes verdensråd i Jerusalem og Vestbredden. Forteller fra sitt opphold sommeren 2018.

Sama Anfous (31) fra Ramallah kommer til Norge for Kirkeuka for fred i Palestina og Israel, 15.-22. september. Sama har bakgrunn i journalistikk, og hun brenner for å jobbe med marginaliserte grupper i deres kamp for sosial endring. Hun jobber for tiden med å trene unge voksne i hvordan de kan bruke multimedia for å bryte stereotypier og fremme rettferdig fred. En ung palestinsk stemme med håp om fred!

Respons på innledningene fra en gruppe unge i Trondheim. Hvordan utfordre norske politikere og menigheter for å skape en rettferdig fred for både palestinere og israelere?

Gratis inngang.

Arrangører: Nidaros bispedømme, KFUK-KFUM Trøndelag, Palestinakomiteen i Trøndelag og Kirkeuka for fred i Palestina og Israel 2019.

Med støtte fra Trondheim kommune.

Dato

18. sep 2019

Tid

19.00 - 21.30

Sted

Trondheim folkebibliotek, Rådhussalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere