Kreativitet og feministaktivisme på 70- og 80-tallet i Trondheim

Kreativitet og feministaktivisme på 70- og 80-tallet i Trondheim


Astri Holm - Berit Rusten

Astri Holm og Berit Rusten kommer for å snakke om pamfletten «Kreativitet og feministaktivisme på 70- og 80-tallet i Trondheim». Snøfugl Forlag. Pamfletten løfter frem konkrete aktivistiske og kreative fortellinger fra den andre bølge av feminisme i Trondheim. Trond Rømo har gjort illustrasjoner i tidsånden. Roger Aasegg har designet pamfletten.

PS: Ved nærmere undersøkelse viser det seg at Unescos norm for en pamflett er max 50 sider. Ettersom vår pamflett er på 160 sider, må det vel nærmest betegnes som en bok.

Om forfatterne:

Astri Holm og Berit Rusten, har vært feministaktivister siden 70-tallet. Astri Holm var tillitsvalgt  og ledet flere streiker på kvinnearbeidsplasser, leder for Kvinnefronten i Trondheim på åtti-tallet, og sto i spissen for å etablerte brede nettverk i kampen mot nedlegging av E. C. Dahls stiftelse. Hun har også vært aktiv i internasjonalt kvinnesolidaritetsarbeid. Berit Rusten har fra tidlig 70- tall vært aktivist i kampen for gratis barnehager til alle barn, i kampen mot flere skjønnhetskonkurranser, og i forarbeidet til det som etterhvert ble Kvinner i mannsdominerte yrker (KIM).De har begge erfaring fra den nye feministbølgen som har vokst frem de siste årene, via Kvinneinitiativet (et nettbasert nettverk), 8. marskomiteen, Teater Polyfons kvinnegrupper (innvandrerkvinner), ny giv i Kvinnefronten og POPUP-feministhus. De er langtidsfeminister. (Langtidsfeminist dukket opp i programmet til POPUP-feministhus 2017, da Torild Skard skulle presenteres der. Begrepet ble straks tatt i bruk i kvinnebevegelsen i Trondheim).

Astri Holm og Brit Rusten har tidligere gitt ut pamfletten «Røyk ut New Public Management» (2013), på Panter Tanter Forlag

Arrangør: Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO)

Arrangementet er gratis og åpent for alle!

Foto: Leikny Skjærseth

Dato

19. sep 2018

Tid

18.00 - 20.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere