Kunsten å ikke kaste mat. Foredrag og restemåltid.

Kunsten å ikke kaste mat. Foredrag og restemåltid.


Thomas Horne

Foredrag med Thomas Horne og restemåltid fra Sellanraa Bok & Bar.

Vi kaster en tredel av all maten vi produserer. Det er et av vår tids største og aller mest unødvendige miljøproblemer. Det er uøkonomisk og uetisk. Og vi forbrukere er faktisk blant de verste.

I dette aktuelle og lærerike, underholdende og smått provoserende foredraget, gir forfatter og matentusiast Thomas Horne en grundig innføring i matkasting som problem og hvordan hver og en av oss kan bidra til å få en slutt på det. Thomas tar for seg alle de vanligste matvarene og viser konkret hva som skjer med dem når de blir gamle og hvordan du kan sjekke holdbarheten med egne sanser og sunn fornuft.

Datostemplingen, ved siden av det moderne fenomenet kresenhet, er nemlig den viktigste grunnen til at vi kaster mat. Foredraget byr også på nyttige råd om oppbevaring, alternativ bruk av triste grønnsaker, frukt og restemat.

Om boka foredraget er basert på:

Boka Kunsten å IKKE kaste mat ble utgitt i august 2017, og er Thomas’ ellevte utgivelse siden 2000. Han har også jobbet i to tiår med nødhjelp og rettighetsarbeid i Amnesty, Flyktninghjelpen og Global Dignity og har omfattende erfaring med foredrag og kurs for små og store forsamlinger.

Dato

31. okt 2017

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa Bok & Bar

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere