Fartein Horgar om norsk kolonihistorie

Fartein Horgar om norsk kolonihistorie


Fartein Horgar

I høst kommer bok nummer fire i Fartein Horgars romanserie om den norske kolonihistorien.

Benjamins reise skildrer de siste ti årene frem mot slaveriets opphør, i 1848. De nye idéene om menneskeverd uavhengig av hudfarge og frihetskampene som herjer koloniene er blant temaene for fjerde bind i Vestindiakvintetten, en romanserie som spenner over 245 års terrorvelde i dansk Vestindia, med Norge i en nøkkelrolle.

Hovedpersonen i Benjamins reise er en rømt slave som mønstrer på et slaveskip som tar ham fra St. Thomas via København og Bergen, til seilas langs Afrikas vestkyst, og tilbake til et Karibia i opprør mot slaveriet. Reisen blir også en dannelsesreise. Underveis arver han en mandolin av en skipskamerat, lærer seg tre grep og en sjantie, og denne sjømannssangen blir utgangspunkt for egne opprørske viser.

På arrangementet blir det foredrag ved Fartein Horgar, om epoken som dette kapittelet av kolonihistorien omhandler. Det blir også musikalske innslag.

Fartein Horgar (født 1955) vokste opp som tredjegenerasjons misjonærbarn på Madagaskar da øya var en fransk koloni. Horgar hadde allerede et omfattende forfatterskap bak seg da han i 2016 utga Paradisets elendige, første bok i romanserien.

Velkommen til boklansering!

Inngang: 100,-

Foto: Niklas Lello

Dato

1. nov 2019

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere