Lars Elling: Fyrstene av Finntjern

Lars Elling: Fyrstene av Finntjern


Lars Elling - Solveig Klæbo Reitan

Kunstneren Lars Elling romandebuterte i vår med Fyrstene av Finntjern, og det til strålende anmeldelser. 1. september kan du møte den ferske romanforfatteren i samtale med Solveig Klæbo Reitan på Litteraturhuset!

Fyrstene av Finntjern veksler mellom to historier. Den ene er en oppvekstskildring fra midten av 80-tallet og handler om Filip, som vil bli kunstner. Han bor sammen med familien sin i en vertikaldelt tomannsbolig, eller en «generasjonskonfliktbolig i dysfunksjonalistisk stil», som hans storesøster Turid kaller det.

I generasjonsboligen bor også Filips farfar. Og vegg i vegg bor farfarens yngre bror, men de to familiene har ikke snakket med hverandre så lenge Filip kan huske. En strid om et epletre har splittet de to brødrene, og delt huset de en gang vokste opp i, i to. Den andre delen av fortellingen er lagt til årene før første verdenskrig, hvor vi møter de to brødrene som barn, da de blir sendt ut i Nordmarka av sin strenge far, for å lære å klare seg selv.

Lars Elling (f. 1966) er billedkunstner og illustratør. Verkene hans er stilt ut i New York, Berlin og Oslo og er innkjøpt av bl.a. Nasjonalmuseet og Kulturrådet. Som bokillustratør har han vunnet Deutscher Jugendliteraturpreis, Kulturdepartementets barnebokpris og gull i Årets vakreste bøker.

Solveig Klæbo Reitan er psykiater, og professor ved Institutt for psykisk helse ved NTNU.

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek
Tidspunkt: 19:00. Dørene åpner kl 18.30.
Inngang: 100/75

Portrettfoto av Lars Elling: Baard Henriksen

Dato

1. sep 2022

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere