Lise Myhre: Nattlys

Lise Myhre: Nattlys


Lise Myhre, Silje Warberg

Siden 2003 har Lise Myhre erobret norske hjerter med tegneseriefiguren Nemi. Nemi er en rebell som elsker metall, kler seg kun i svart og snakker rett fra levra. Samtidig rommer Nemi en sårbarhet, hun har et tidvis barnlig sinn og en grenseløs fantasi.

Gjennom Nemis annerledeshet utforsker og utfordrer Myhre konvensjoner og fordommer som gjennomsyrer det norske samfunnet. Tegneserien er stemplet som en humorserie, men dette hindrer ikke Myhre fra å ta opp dystre og såre temaer. Serien tar til ordet for de svakest stilte i samfunnet og oppfordrer gjennomgående leseren til å utfordre sin konformitet og tenke lenger en sitt eget ståsted.

Den 4. oktober får Litteraturhuset besøk av Lise Myhre i anledning lanseringen av diktantologien «Nattlys». «Nattlys» er oppfølgeren til diktantologien «Drømmesvart». Her finner vi tanker, refleksjoner og dikt illustrert i kjent Lise Myhre stil. Samtaleleder er Silje Warberg, førsteamanuensis i nordisk ved NTNU.

Lise Myhre er en norsk tegneserieskaper som lager humorstripeserien «Nemi» og en rekke faktabøker signert Synnøve Borge og Lise Myhre. «Nemi» er i dag en av Norges mest leste tegneserier og oversatt til femten språk.

Silje Warberg er førsteamanuensis i nordisk ved NTNU med en ph.d. i nordisk litteraturvitenskap fra samme sted. Hun forsker på grafisk litteratur/tegneserielitteratur, populærlitteratur og fiksjonstvetydige tekster.

Inngang: 100/75,-

Dato

4. okt 2019

Tid

19.00 - 20.30

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere