Litterære løsninger på naturkrisen. Med Guri S. Botheim & Kristin A. Danielsen

Litterære løsninger på naturkrisen. Med Guri S. Botheim & Kristin A. Danielsen


Guri Sørumgård Botheim - Kristin Auestad Danielsen - Hanna Malene Lindberg

Klima- og naturkrisen har forlengst inntatt kunsten og litteraturen. Men kan poetisk utforskning av omgivelsene våre gi rom til nye måter å observere og handle på?

11. mai tar vi for oss litteratur som ser på utviklingen naturen gjennomgår med et skjevt blikk, og hvor hovedpersonene tar i bruk mildt sagt utradisjonelle løsninger for å få bukt med endringene.

I Kristin Auestad Danielsens «Du er Bonde» møter vi en odelsjente som tilfører et surrealistisk tilsnitt til konseptet «rewilding», og i Guri Sørumgård Botheims «Høgfjellsmeldinga» blir konsekvensene radikale når hovedpersonen vil gi villreinen førsteretten i økosystemet.

Dette er romaner som oppfordrer til å tenke nytt om naturen og menneskets posisjonering i den.
Bli med når Danielsen og Botheim møter litteraturviter og universitetslektor ved NTNU Hanna Malene Lindberg til samtale om sine romaner.

Kristin Auestad Danielsen debuterte med diktsamlinga «Alle i Norge, i tre, i hengekøyer» i 2005. Hun har fått oppført teaterstykker i Danmark og Norge og har skrevet flere kritikerroste diktsamlinger. I 2018 kom den første romanen hennes, «Vår vesle». «Du er bonde» ble utgitt i 2022, og er hennes andre roman.

Guri Sørumgård Botheim debuterte med romanen «Ramstein pensionat» i 2009, som hun skrev sammen med søsteren Sigrid. I 2016 gav hun ut diktsamlinga «Heime mellom istidene». Botheim har bodd i Trondheim i mange år, men flyttet for en stund siden til Dovre. «Høgfjellsmeldinga» ble lansert nå i mars 2023, og her er handlingen lagt til Botheims nye nabolag.

Sted: Sellanraa
Tidspunkt: 19:00-20:00. Sellanraa holder åpent til 22.
Inngang: 150/75

Foto: Benedikte Skarvik/Marie von Krogh

Dato

11. mai 2023

Tid

19.00 - 20.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere