Lorelou Desjardins: En frosk i fjorden – om Norge og nordmenn

Lorelou Desjardins: En frosk i fjorden – om Norge og nordmenn


Lorelou Desjardins - Azra Halilovic

14. april inviterer vi til en spennende samtale med forfatteren, journalisten og bloggeren Lorelou Desjardins!

Det blir en kveld med en dyktig forfatter som både kan provosere, fremkalle latter og skape ettertanke omkring norsk kultur og norsk levemåte, et tema som treffer et stort og mangfoldig publikum.

Lorelou Desjardins har gitt ut bøkene «En frosk i fjorden – kunsten å bli norsk» (Cappelen Damm, 2017) og «A Frog in the Fjord: One Year in Norway» (North Press, 2021), og nå nylig på fransk, hvor hun skriver om hvordan det er å leve som utlending i Norge og hvordan tilpasse seg norsk kultur. Hennes bok på norsk ble en bestselger i Norge, og den på engelsk ble anbefalt av Forbes som en bok om «det ekte» Skandinavia». I bøkene forteller hun gjennom morsomme historier om sitt møte med nordmenn og norske vaner. Hun tar norskkurs, drar på hyttetur, lærer å gå på ski, feirer 17. mai, går på julebord, forsøker å finne kjærligheten og å ha det koselig.

Lorelou er fra Marseille og har bodd i Norge siden 2010. Hun er utdannet jurist og jobber som seniorrådgiver på bærekraft i Forbrukerrådet. Hun har en fast spalte i VG og er en samfunnsdebattant i norske medier på alt fra mat til kultur. Forfatteren driver også den populære bloggen «A Frog in the Fjord».

Vi møter Lorelou Desjardins i samtale med Azra Halilovic, minoritetskonsulent i Trondheim kommune og fast spaltist i Adresseavisen.

Sted: Sellanraa
Tidspunkt: 19:00-21:00. Sellanraa holder åpent til 22.
Inngang: 150/100

Portrettfoto: Anna-Julia Granberg/Blunderbuss

Dato

14. apr 2023

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere