Maja Lunde: Håpet i dystopiene (inngår i serien «Grenser»)

Maja Lunde: Håpet i dystopiene (inngår i serien «Grenser»)


Maja Lunde - Per Bjørn Foros

Dette er et innslag i serien «Grenser». Se hele programmet, og les mer om serien her.

Det skrives mye om klima og miljø, natur og naturtap, men det spørs om noen har fått en større leserskare enn Maja Lunde. Vi kunne ha mer enn nok med den siste boka hennes, men vi skal snakke om hele forfatterskapet og dets gjennomgripende tematikk. Lunde følger miljøproblemene over flere generasjoner, og fletter inn vanlige menneskers møter med konsekvensene. Det er ikke alltid lystelig lesning, men hun får likevel håpet fram gjennom sine beretninger. Ikke minst formidler hun gleden over det vi fremdeles har av natur og livsformer.

Vi møter Maja Lunde i samtale med Per Bjørn Foros, tidligere førsteamanuensis ved NTNU og initiativtaker til serien «Grenser».

Maja Lunde er norsk forfatter, kjent for den såkalte «klimakvartetten»: Bienes historie, Blå, Przewalskis hest og den rykende ferske Drømmen om et tre, som handler både om truet natur og skjøre menneskerelasjoner. Videre har hun skrevet barnebøkene Snøsøsteren (illustrert av Lisa Aisato) og Solvokteren, dessuten flere filmmanus. Hun er oversatt til mange språk og har fått en rekke priser i inn- og utland.

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek
Tidspunkt: 19:00-21:00. Dørene åpner kl. 18:30.
Inngang: 150/100

Foto: Oda Berby

Dato

9. nov 2022

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere