Trondheim Litteraturfest: Maja Lunde og Lars Haltbrekken

Trondheim Litteraturfest: Maja Lunde og Lars Haltbrekken


Maja Lunde - Lars Haltbrekken

Forfatter Maja Lunde og politiker Lars Haltbrekken gjester Trondheim Litteraturfest for en litt annerledes samtale om miljø. Begge har engasjert seg sterkt for miljøet, på ulike måter.

Maja Lunde blir gjerne omtalt som «klimaforfatter». Hun har skrevet bøkene Bienes historie og Blå, som er de to første bøkene i en klimaroman-kvartett. Bienes historie handler om hva som skjer med verden hvis biene forsvinner, og boka har fått stor internasjonal suksess. Lars Haltbrekken meldte seg inn i Natur og ungdom i 1988 og har siden da vært engasjert i miljøbevegelsen. Kampen mot klimaendringene er en av hjertesakene hans.

Maja Lunde er en av Norges mest populære forfattere, og har fått mye oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt, spesielt for romanene Bienes Historie og Blå. Men hun står også bak mange gode barnebøker, som Verdens Kuleste Gjeng-serien, og har jobbet med Barnas Supershow, Hjem og Side om Side på NRK TV. I høst er hun aktuell med boka Snøsøsteren, som har blitt mottatt med strålende anmeldelser.

Lars Haltbrekken er stortingsrepresentant for SV og tidligere leder i Naturvernforbundet. Han er dessuten en flittig skribent, kommentator og debattant.

Arrangementet har inngang fra Kongens gate fra kl. 16.

Inngang: 120/70
Festivalpass: 650/300
Garantibillett (gjelder for de som allerede har kjøpt festivalpass og ønsker å sikre seg plass til et arrangement): 15,-

Festivalpass kan kjøpes her: https://litthustrd.hoopla.no/sales/trondheimlitteraturfest

Foto av Maja Lunde: Kagge Forlag

Dato

1. des 2018

Tid

16.30 - 18.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere