Marie Aubert + Tiril Broch Aakre

Marie Aubert + Tiril Broch Aakre


Marie Aubert, Tiril Broch Aakre

1. februar er vi endelig på vei ut av vintermørket, og feirer med to forfattere som tar for seg de øyeblikkene i menneskelivet hvor puslespillet ikke ser ut til å gå opp.

Marie Aubert brakdebuterte i 2016 med novellesamlingen Kan jeg bli med deg hjem. Her finner vi ni noveller som sirkler rundt de nære relasjonene, og hvor vanskelig det er å skulle både finne sin vei, sin identitet, og samtidig inngå i forhold til andre. Aubert viser fram de øyeblikkene når noe glipper – som det kanskje ikke går å bygge opp igjen.

Tiril Broch Aakre jobbet som redaktør i Tiden forlag og hadde oversatt bøker og vært redaksjonsmeldem i Vagant da hun debuterte i 2013 med diktsamlingen Kniplinger. Etter dette har hun gitt ut to romaner: Redd barna i 2015 – som hun fikk Ungdommens kritikerpris for – og Fjällreven gul på senhøsten 2016.  I begge romanene møter vi mennesker som må leve videre etter andres død –  og som hos Aubert møter vi hos Aakre utsnitt av liv hvor utveien av problemene ikke ligger oppe i dagen.

Samtalen ledes av Hanna Malene Lindberg.

Inngang: 120/90

Dato

1. feb 2017

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere