Marte Michelet – hva visste hjemmefronten?

Marte Michelet – hva visste hjemmefronten?


Marte Michelet - Jostein Moen - Trond Risto Nilssen

Vi har invitert Marte Michelet til Litteraturhuset i Trondheim for å snakke om sitt nyeste bokprosjekt «Hva visste hjemmefronten? Holocaust i Norge: Varslene, unnvikelsene, hemmeligholdet». Boka tar for seg hjemmefronten, hva de visste om deportasjonene av norske jøder under krigen. Boka har skapt mye debatt etter at den kom i høst. Vi har invitert henne til samtale med Jostein Moen og Trond Risto Nilssen.

Marte Michelet er journalist, kommentator og forfatter. Hun gav i 2014 ut boka «Den største forbrytelsen – ofre og gjerningsmenn i det norske Holocaust».

Jostein Moen er kommunikasjonsrådgiver, faglitterær forfatter, fotballeder og politiker for Arbeiderpartiet i Trondheim. Han jobber nå som leder for samfunnskontakt i Sintef.

Trond Risto Nilssen som er førsteamanuensis på institutt for lærerutdanning ved NTNU. Han har skrevet flere fagbøker blant annet «Da freden brøt løs – de første månedene i frihet etter andre verdenskrig» og «Fortiden i nåtiden. Nye veier i formidlingen av andre verdenskrigs historie» sammen med Claudia Lenz.

Etter en innledning av Marte Michelet går vi over på samtale med panelet og til sist spørsmål fra salen.

Arrangementet har inngang fra hovedbiblioteket, Kongens gate fra kl. 17.30.

Inngang: 150/75

Dato

2. feb 2019

Tid

18.00 - 20.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere