«Men er det bra?» Litteraturhusets kritiske panel

«Men er det bra?» Litteraturhusets kritiske panel


Frode Boasson - Hanna Lindberg - Christopher Messelt - Signe Braut

«Men er det bra?» er Litteraturhuset i Trondheim og NTNUs litteraturkritiske panel hvor kritikere og litteraturvitere ser på aktuelle utgivelser.

Mandag 1. april diskuteres tre utgivelser: Lars Ove Seljestad: «Snøen stryk ut alle spor», Bård Torgersen: «Lengter, knuser, slår» og Aina Villanger: «Nattnød». Panelet består av Frode Boasson, Hanna Lindberg, Christopher Messelt og Signe Braut.

Inngang: 50,-/gratis for studenter og ansatte ved Institutt for språk og litteratur. Billetter/gratisbilletter kan tas ut via Hoopla.

LARS OVE SELJESTAD brakdebuterte med romanen «Blind» (2005), hvor han satte begrepet «klassereise» på dagsorden i den norske offentligheten- Siden har han gitt ut romaner og et langdikt. «Snøen stryk ut alle spor» (2019) er den tredje romanen på rad som går ned i tette familiebånd, og gir et portrett av en tolv år gammel gutt og hans forhold til mor, far og lillebror.

BÅRD TORGERSEN er forfatter og artist. Han regnes som en av pionerene innen norsk elektronika og rave, og har komponert for teater og film. I 2005 debuterte Torgersen som skjønnlitterær forfatter med romanen Alt skal vekk. Han har siden bidratt i en rekke antologier og utgitt flere diktsamlinger og romaner- «Lengter knuser slår» er hans nyeste roman, lagt til Rykkin i Bærum, hvor han skriver fram mennesker som i liten grad har blitt beskrevet i norsk litteratur.

AINA VILLANGER debuterte i 2012 med «langsang», en subjektiv og energisk skapelsesberetning i diktform. I 2017 kom prosaverket «Baugeids bok». «Nattnød» er hennes tredje bok, hvor hun undersøker jeg-følelsen i møte med et spedbarn i et språk som veksler mellom det utforskende, det eksistensfilosofiske og det teoriserende.

Dato

1. apr 2019

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere