Men er det bra? Litteraturhusets kritiske panel

Foto: Åshild Lunestad

Men er det bra? Litteraturhusets kritiske panel


Even Teistung - Hanna Malene Lindberg - Sofie Anker-Møller Damgaard - Magnus Selsås Fjogstad

I årets første «Men er det bra?» har panelet valgt seg ut tre utgivelser fra høsten 2021 og våren 2022: Edel Maria Landsems «Andre og bedre historier» (2021), Erlend O. Nødtvedts «Mordet på Henrik Ibsen» (2021) og Asbjørn Stenmarks «Krill» (2022).

I Edel Maria Landsems novelledebut «Andre og bedre historier» møter vi flere kvinner med utbrytertrang, som manifesterer seg på forskjellig vis. Erlend O. Nødtvedts roman «Mordet på Henrik Ibsen» fortoner seg som en lek med litterære referanser, språk og stil, men lover først og fremst å ta for seg de avgjørende årene Henrik Ibsen var ansatt ved Det norske Theater i Bergen. «Krill» er Asbjørn Stenmarks første roman, som omhandler Krill, hans bestemor og deres absurde regler og rutiner.

Kveldens panel består av: Even Teistung, Hanna Malene Lindberg, Sofie Anker-Møller Damgaard og Magnus Selsås Fjogstad.

Even Teistung er redaktør i Bokvennen Litterær Avis og fast litteraturkritiker i Klassekampen.

Hanna Malene Lindberg er vitenskapelig assistent i nordisk litteratur ved NTNU, og skriver kritikk for Bokvennen Litterær Avis og ArtScene Trondheim.

Sofie Anker-Møller Damgaard jobber som universitetslektor ved seksjon for allmenn litteraturvitenskap ved NTNU. Hun har en Master of Arts (MA) i Comparative Literature og Politics fra Københavns Universitet.

Magnus Selsås Fjogstad er lektorstudent i nordisk litteratur ved NTNU og medlem av Radio Revolts litteraturprogram, Bokbaren.

Sted: Sellanraa
Tidspunkt: 19:30-20:45
Inngang: 50,-/ gratis for studenter og ansatte ved NTNU

Dato

3. mar 2022

Tid

19.30 - 20.45

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere