Men er det bra? Natur og og kultur

Foto: Åshild Lunestad

Men er det bra? Natur og og kultur


Hanna Malene Lindberg - Knut Ove Eliassen - Ingeborg Riis Amundsen - Henrik Aasgaard Sortland

I høstens andre Men er det bra? Skal vi bevege oss et godt stykke ut av storbyen og inn i naturlandskapet. Panelet har valgt seg ut tre bøker med hovedpersoner som sogner til gården, og som på forskjellig vis kolliderer med kulturen:

I Kristin Auestad Danielsens «Du er bonde» får konseptet «rewilding» et fargerikt tilsnitt når hovedpersonen går til aksjon på vegne av skogen.

I Matias Faldbakkens «Stakkar» møter vi fostergutten Oskar, som jobber for kost og losji på bruket til Aud og Olav Blum. En dag kommer det en unge luskende ut av skogen.

I Eivind Hofstad Evjemo roman «Den nye årstiden» møter vi en sønn som brått står alene om ansvaret for hus og dyr etter farens død.

Litteraturhusets kritiske panel består av:

Hanna Malene Lindberg er universitetslektor i nordisk og allmenn litteratur ved NTNU, og skriver kritikk for Bokvennen Litterær Avis og ArtScene Trondheim.

Knut Ove Eliassen er professor i allmenn litteraturvitenskap ved NTNU og arbeider for tiden med blant annet maritim litteratur og litteraturens geografier.

Ingeborg Riis Amundsen er masterstudent i allmenn litteraturvitenskap ved NTNU og medlem av Radio Revolts litteraturprogram, Bokbaren.

Henrik Aasgaard Sortland er lektorstudent med fordypning i nordisk litteratur ved NTNU og skribent.

Sted: Sellanraa
Tidspunkt: 19:30-20:45. Sellanraa har åpent fra kl. 18.
Inngang: 50,-/ gratis for studenter og ansatte ved NTNU

Dato

1. nov 2022

Tid

19.30 - 20.45

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere