Men er det bra? Nordiske favoritter

Foto: Åshild Lunestad

Men er det bra? Nordiske favoritter


Gerd Karin Omdal - Hanna Malene Lindberg - Magnus Selsås Fjogstad - Sigrid Elise Strømmen

5. mai inviterer vi til Men er det bra? Nordiske favoritter

Kveldens panel har valgt seg ut tre av de fjorten nordiske romanene og diktsamlingene som er nominert til Nordisk råds litteraturpris 2022:

«Aprilsolskinskulde»
av Elísabet Jökulsdóttir (Island)

I Aprilsolskinskulde  møter vi Védís, som mister faren sin på terskelen til voksenalderen. Hendelsen katalyserer en flom av følelser og traumer hos hovedpersonen, som gradvis mister forbindelsen til virkeligheten.

«Leve blant reptiler»
av Mary Ailonieida Sombán Mari (det samiske språkområdet)

Første del av boka – Leve blant reptiler – er på norsk, og den andre delen – Beaivváš mánát – er på nordsamisk. Med sin rasende lyrikk trekker forfatteren oss inn i samenes opplevelse av maktmisbruk, rasisme og forakt fra myndighetenes side.

«Löpa Varg»
av Kerstin Ekman (Sverige)

En aldrende jeger skifter så å si ham etter å ha sett spor etter en stor ulv i skogen. Ulvens ankomst til bygda samler og splitter jaktlaget mannen har vært leder for i mange år, og får ham til å revurdere tidligere livsvalg.

Kveldens panel består av:

Gerd Karin Omdal er litteraturviter og jobber på Institutt for språk og litteratur ved NTNU. Hun forsker blant annet på nordisk samtidslitteratur og holder hver høst kurs om litterære kulturmøter og kulturell identitet.

Hanna Malene Lindberg er vitenskapelig assistent i nordisk litteratur ved NTNU, og skriver kritikk for Bokvennen Litterær Avis og ArtScene Trondheim.

Magnus Selsås Fjogstad er lektorstudent i nordisk litteratur ved NTNU og medlem av Radio Revolts litteraturprogram, Bokbaren.

Sigrid Elise Strømmen er oversetter, litteraturkritiker og tidsskriftsredaktør.

Sted: Sellanraa
Tidspunkt: 19:30-20:45. Dørene åpner kl. 19.
Inngang: 50,-/ gratis for studenter og ansatte ved NTNU

Dato

5. mai 2022

Tid

19.30 - 20.45

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere