Menn om mat, makt og myter bak spiseforstyrrelser

Menn om mat, makt og myter bak spiseforstyrrelser


«Trenger samfunnet å høre om menns sårbarhet rundt tema spiseforstyrrelser? Det tror vi! Så, hvorfor er vi der vi er i dag, og hvordan havnet vi der vi gjorde med mat, kropp og vekt? Vi skal dele våre erfaringer om hvordan vi som par har brukt 12 år på å komme dit vi er i dag, både oppturene og nedturene, og hvordan vi håper å kunne bidra til at flere tør løfte lokket og være ærlige om sine utfordringer rundt spiseforstyrrelser.

Og forstyrrelse? Hva er en forstyrrelse? Vi nærmer oss vel definisjonen på å være forstyrret når vi takker ja til å «kle av oss» i offentlighet og fortelle vår historie, udekte, ærlige og mest sannsynlig vettaskremte.»

Rooy (38) og kjæresten Morten (43) vet begge hva det er å slite med vekt, selvbilde og spiseforstyrrelser. Endelig er vekten og den fysiske helsen under kontroll etter tett oppfølging og behandling hos Senter for Sykelig Overvekt hos Oslo Universitetssykehus. De har tidligere vært deltakere i programmet «Slankekrigen» på TVNorge der begge to var i finalen (og den ene stakk av gårde med seieren!), og har i lang tid trøblet med forholdet til mat, kropp og vekt.

De er begge to frivillige i Spiseforstyrrelsesforeningen og ønsker å dele sine tanker, refleksjoner og erfaringer med oss. Kom og hør deres herlig ærlige, humoristiske, vitale og ikke minst – viktige foredrag om spiseforstyrrelser og deres reise dit de er i dag.

Vi håper på å se deg på Litteraturhuset i Trondheim 26. oktober til en annerledes temakveld. Arrangementet er gratis, åpent for alle og det er ingen påmelding. Møt opp i god tid for å sikre deg plass. Velkommen skal du være!

Bildekreditering: Shutterstock

Dato

26. okt 2017

Tid

18.00 - 20.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Rådhussalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere