Minoritet i minoritet – ulike minoritetsidentiteter, utfordringer og muligheter

Minoritet i minoritet – ulike minoritetsidentiteter, utfordringer og muligheter


Wesam Almadani - Amani AboShabana - Benyamin Farnam - Martine Eliasson

I dagens komplekse verden er mange mennesker under sterkt press fra forskjellige hold. Mennesker i ulike livssituasjoner kan lide under undertrykkelse og diskriminering. For eksempel kan en lesbisk kvinne bli mer undertrykt enn en heteroseksuell kvinne. For den lesbiske kvinnen kan livet bli enda vanskeligere dersom hun også er innvandrer. Og som om ikke det var nok, kan diskrimineringen og dermed den vanskelige situasjonen hun settes i nå sitt høydepunkt om kvinnen også er funksjonshemmet.

Sted: Kunsthall Trondheim
Tidspunkt: 18:00. Dørene åpner kl. 17.30.
Gratis inngang. Billetter kan tas ut via Hoopla.

Inkluderingsdebattens panel denne kvelden:

Moderator:

Wesam Almadani
Wesam Almadani er en palestinsk, ICORN-forfatter og aktivist som opprinnelig er fra Jaffa, men ble født i Sudan og vokste opp i Egypt. Hun flyttet deretter til Gaza. Hun har gitt ut to bøker (roman, poesi) og samarbeidet med andre forfattere om fem ulike utgivelser. Hennes litterære verk er oversatt til engelsk, norsk, svensk, hebraisk og italiensk. Livet hennes «har vært en kamp som aldri tar slutt». Hennes siste roman Under arabernes bord handler om hva det betyr å være lesbisk i Midtøsten. Almadani er styremedlem i Skeiv verden, og i FRI Vestfold og Telemark.

Paneldeltakere: 

Amani AboShabana

ABoShabana er en egyptisk forfatter som skriver poesi og noveller. I 2016 hadde hun en populær blog, «Asdaamaktofa», som hun måtte slette siden hun måtte leve i skjul i fire år. Hun har deltatt i flere arrangementer knyttet til LGBTQ+, kvinnerettigheter og ytringsfrihet. AboShabana skriver om motgang og utfordringer i livet, og om LGBTQ+ og kjærlighet.

Benyamin Farnam

Benyamin Farnam er en filmskaper, fotograf og forfatter fra Iran. Han er utdannet innenfor film og jobber med asyl som tema. Farnams poesi er publisert i en antologi i 2018, han også skrevet artikler om asyl og seksualitet, samfunnskritiske artikler og diverse filmanmeldelser. For tiden jobber han som kommunikasjonsmedarbeider for Norsk PEN. 

Martine Eliasson

Martine Elisasson er en funksjonshemmet kvinne på 31 år. Hennes fagbakgrunn er sosialt arbeid med master i funksjonshemming og samfunn. Hun er brennende opptatt av funksjonshemmedes rettigheter i et globalt perspektiv, og setter prinsippet «nothing about us without us» veldig høyt.

Inkluderingsdebatten er en del av en serie av arrangement som tar for seg inkludering og integrering i det norske samfunnet. Debattserien arrangeres av Litteratur for inkludering (Litteraturhuset i Trondheim), Kunsthall Trondheim og Trøndelag Teater.

Bildet viser fra venstre: Wesam Almadani (foto: Dareen Tatour), Amani AboShabana, Benyamin Farnam og Martine Eliasson. 

Dato

12. aug 2022

Tid

18.00 - 19.00

Sted

Kunsthall Trondheim

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere