Morten Krogvold: Tåle grenser – sprenge grenser (inngår i serien «Grenser»)

Morten Krogvold: Tåle grenser – sprenge grenser (inngår i serien «Grenser»)


Morten Krogvold - Per Bjørn Foros

Dette er et innslag i serien «Grenser». Se hele programmet, og les mer om serien her.

Kunsten har det grensesprengende i seg, men kunstens tema er like ofte livets grenser. Slik også med kunstneren, som i sitt arbeid gjerne trosser grensene, men som samtidig kjenner seg underlagt krefter utenfor seg selv. Kunst avspeiler dobbeltheten i det menneskelige: forholdet mellom liv og død, alvor og humor, forsakelse og nytelse, kropp og sjel, frihet og ansvar, tro og tvil. Det er dette som driver fotografen Morten Krogvold i hans arbeid, uten at det er direkte tematisert hans bilder.

Vi møter Morten Krogvold i samtale med Per Bjørn Foros, tidligere førsteamanuensis i pedagogikk og miljøfag ved Høgskolen i Sør-Trøndelag og initiativtaker til serien «Grenser».

Morten Krogvold er kjent for sine portretter av kjente personer og bilder av stemningsfulle landskaper. Står bak et utall av utstillinger, er antatt av Høstutstillingen gjennom en årrekke. Har over lengre tid arbeidet med billedserien «Requiem – om livets korthet/tid og spor». Er kjent for sine fotokurs i inn- og utland. Oslo bys Kulturpris 1996. Ridder av St. Olavs orden 2005.

Inngang: 150/100

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek

Foto: Heidi Marie Gøperød

Dato

7. okt 2021

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere