Musikk og hjernen

Musikk og hjernen


Are Brean - Geir Olve Skeie

Are Brean og Geir Olve Skeie kommer til Litteraturhuset for å snakke om sin bok Musikk og hjernen – som handler om musikkens magiske kraft og fantastiske virkning på hjernen.

Musikalitet er en unik menneskelig egenskap. Musikk gir oss glede og hjelp til å uttrykke følelser uten ord. Musikkens kraft har en enestående evne til å stimulere og endre hjernen vår. Den kan til og med forebygge sykdommer.

Spedbarn forstår og reagerer på musikk lenge før de forstår betydningen av ord. Barn som spiller et instrument, er smartere og har bedre hukommelse. Mennesker med Parkinsons sykdom som knapt kan gå, kan løpe eller danse når de hører rytmiske sanger. Demente som hører barndommens sanger, kan oppleve klare øyeblikk. Musikkens kraft varer hele livet. Når vi hører musikk og utøver musikk selv, er det et fyrverkeri i hjernen der nervebaner kobles sammen. Det er hjernetrening på høyt nivå.

Musikk og hjernen beskriver hva hjernen gjør med musikk og hva musikk gjør med hjernen. Den tar også for seg forskning på bruk av musikk i behandling av sykdommer som demens og Parkinsons sykdom, i opptrening etter hjerneslag og som terapi ved psykiske lidelser.

Arrangementet har inngang fra hovedbiblioteket, Kongens gate. Dørene åpner kl. 18.30.

Inngang: 150/100

Dato

14. mar 2019

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere