Når ulven kommer – rus og avhengighet

Når ulven kommer – rus og avhengighet


Hans Andreas Knutsen - Svein Øverland - Anette Hassel

Når ulven kommer er et konsept av psykologspesialistene Hans Andreas Knutsen og Svein Øverland. Ulven i denne sammenheng er de vansker og utfordringer rundt vår psykiske helse vi alle kan oppleve. Det kan være alt fra å føle seg litt sårbar til alvorlige psykiske vansker. I hvert møte adresserer de forskjellige temaer som er ønsket av publikum på en lun og forståelig måte. De vil gi en innføring i forskjellige deler av sinnet, men ønsker også å hjelpe med mer konkrete redskaper og strategier slik at man selv kan mestre og ha styringen på sine utfordringer.

Hans Andreas og Svein tar denne gangen for seg rus og avhengighet i vid forstand. Med store muligheter for å styre agendaen kan publikum lære mer rundt hva som skjer i hjernen når man ruser seg, og hvordan har det seg at man blir avhengig av rusmidler. Hva kan man ruse seg på, og hva kan man bli avhengig av. Det vil også være fokus på hva man kan gjøre om man har kommet seg inn i en negativ spiral man har vansker med å komme seg ut av.

De har invitert en gjest. Anette Hassel. Anette er psykologspesialist i rus og avhengighetspsykologi og har mange års erfaring på feltet. Hun jobber i dag i et psykiatrisk ungdomsteam. Dette er en ruspoliklinikk for mennesker mellom 15-30 år.

Arrangementet har inngang fra hovedbiblioteket, Kongens gate. Dørene åpner kl. 18.30.

Inngang: 100,-

Dato

27. feb 2019

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere