Når ulven kommer – Hvordan snakke med barn om psykisk helse / kjæledyr og psykisk helse

Når ulven kommer – Hvordan snakke med barn om psykisk helse / kjæledyr og psykisk helse


Hans Andreas Knutsen - Svein Øverland

Når ulven kommer er et konsept hvor psykologspesialistene Hans Andreas Knutsen og Svein Øverland adresserer forskjellige psykiske vansker, undersøker hva dette er og tilbyr enkle verktøy som folk kan bruke i hverdagen. Episodene spilles inn på Litteraturhuset og sendes på TrønderTv. Denne gangen er du velkommen inn som publikum for innspillingen av to episoder! Temaene denne gangen er «hvordan snakke med barn om psykiske vansker i familien» og «dyr og psykisk helse».

Hvordan snakke med barn om psykiske vansker i familien
Psykiske vansker kan være med å påvirke hverdagen i en familie. Det kan være aktiviteter man ikke kan være med på fordi selv små ting kan bli overveldende. Eller man kan oppføre seg på et vis som bryter med andre forventninger. Barn er veldig sensitive på sine omgivelser og omsorgspersoner, og kan ha vanskelig med å forstå at dette handler om psykiske vansker. I en barneverden hvor ting er bra eller dårlig kan nyansene bli forvirrende. Hans Andreas og Svein tar for seg temaet i en samtale og ønsker å komme med forståelse og verktøy som kan være godt å ha i en slik situasjon.

Dyr og psykisk helse
Det kan være godt med et kjæledyr som er glad for å se deg. Som gjerne gir og tar i mot kos. Noen dyr krever at du går tur eller er med på aktiviteter som kan være helsefremmende for begge parter, og noen dyr, som førerhunder, er til stor hjelp i dagliglivet. Hvilken rolle kan forskjellige dyr spille i vår psykiske velvære eller behandling? Hans Andreas og Svein tar opp temaet i en lun og interessant samtale.

Sted: Sellanraa

Inngang: 100/75

Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn. Vi ber publikum om å forhåndskjøpe billetter.

Les om Litteraturhusets rutiner for godt smittevern her: https://litteraturhusetitrondheim.no/info-vedr…/

Dato

5. mai 2021

Tid

19.30 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere